Alumni Dag: De toekomst van voedsel is NU!

Geen lid, maar wel willen deelnemen? Er zijn twee opties:

Optie 1: Word lid en krijg gratis toegang  (Contributie vanaf 30euro/jr)
Optie 2: Maak een 'Gast account' en koop je ticket voor 30euro.

De Erasmus Alumni Dag is een jaarlijks evenement waar onze leden elkaar kunnen ontmoeten en tegelijkertijd kunnen leren over een van de belangrijkste onderwerpen van vandaag: het verduurzamen van voedsel.

De locatie, BlueCity – het voormalige Tropicana zwembad – is een schoolvoorbeeld van verduurzaming. Hier wordt door pioniers aan de circulaire economie gebouwd als voorbeeld voor de mogelijkheden voor de toekomst. 

Het Programma

15.00 | Inloop met bubbels
15.30 | Start programma Sabine Biesheuvel - directrice BlueCity
15.45 | Keynote: Imke de Boer - hoogleraar Duurzame Voedselsystemen WUR | Prijswinnende visie Re-rooting the Dutch Food System
16.30 | Pitches & tasting top 4 entrepreneurs Blue City, o.a. Bayleaf plantaardig vlees, Fat & Lazy bier van regenwater, Falafval falafel van afval en Spirulina mocktails. 
17.30 | Duo-interview over de Toekomst van Vlees met Jaap Korteweg | Oprichter De Vegetarische Slager & Those Vegan Cowboys) & een van de Co-founders van RESPECT-FARMS - 's werelds eerste kweekvleesboerderij
18.30 | Shared, low waste diner bij Aloha

Om 15:00 gaan de deuren open en worden deelnemers op een leuke manier met elkaar ontvangen. Het programma zelf start om 15:30.We zullen verwelkomd worden door Sabine Biesheuvel, de directrice en oprichtster van BlueCity, die ons meer zal vertellen over de locatie en de missie van BlueCity.

Om 15:45 komt Prof. Imke de Boer spreken. Zij is hoogleraar Dier en Duurzame Voedselsystemen en heeft een visie voor het Nederlandse voedselsysteem geschreven gebaseerd op de Doughnut Economy van Kate Raworth. Zij ontving meerdere prijzen voor haar visie voor een regeneratief voedselsysteem.

Om 16:30 hebben we een interactieve sessie met vier lokale ondernemers die elk op hun eigen manier bezig zijn om duurzamer voedsel en drinken te produceren en er mee om te gaan. Zij zullen hun ideeën en uitdagingen pitchen en daarna bereikbaar zijn om mee te praten – en kunnen hun producten worden geproefd.

Om 17:30 begint onze tweede keynote spreker, Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager. De Vegetarische Slager startte op Dierendag (2010) en heeft inmiddels zo’n 4.000 verkooppunten in 17 landen. Jaap wil de eerste en duurzaamste grote slager ter wereld worden.. Hij gaat in gesprek met een van de oprichters van RESPECT-farms - Werelds eerste kweekvlees boerderij - om er achter te komen of nu juist plantaardig of kweekvlees de toekomst is. 

Van 18:45 tot 20:00 gaan we naar de sfeervolle Aloha Bar voor een diner. De Aloha Bar kookt met zo min mogelijk afval, werken met de seizoenen mee tot in de kleinste details, en doen dat met een grote creativiteit. Verwacht bijvoorbeeld bitterballen met koffie mayonaise, en producten van kop tot staart verwerkt.  Ze gebruiken de beste producten van lokale boeren uitgezocht op smaak en kwaliteit. Verwacht ook een selectie ingrediënten en gerechten van de ondernemers uit BlueCity. Het diner is een voorproefje in smaak en geur voor de toekomst van ons eten. 

Geen lid, maar wel willen deelnemen? Er zijn twee opties:

Optie 1: Word lid en krijg gratis toegang  (Contributie vanaf 30euro/jr)
Optie 2: Maak een 'Gast account' en koop je ticket voor 30euro.