Handtekeningenwand

Iedereen die is afgestudeerd of een doctoraal heeft ontvangen aan de Erasmus Universiteit kan in dit monument een handtekening laten graveren. Maak een indruk op je Alma Mater en creëer een blijvende connectie met je universiteit voor 35 euro (gratis voor nieuwe en bestaande leden). 

Wil je jouw handtekening op de wand terug zien komen?

Klik dan hier

De handtekeningenwand geeft alumni van de Erasmus Universiteit (en voorgangers) de mogelijkheid symbolisch afscheid te nemen van de Alma Mater. Iedere afgestudeerde of promovendus kan voor €35,- een handtekening laten opnemen in dit monument – nieuwe leden van de Erasmus Alumni Club ontvangen deze gratis. Er zijn twee handtekeningenwanden, één op de campus Woudestein en één op Hoboken (het Erasmus MC). Tezamen vormen deze twee wanden een uniek kunstwerk waarin de handtekeningen van alumni zijn vereeuwigd; zwevend, als het ware, in het glas. Zo kunnen alumni ervoor kiezen om verbonden te blijven met hun studietijd en met de Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Woudestein

De Erasmus Alumni Club schonk de handtekeningenwand in 1998 aan de Erasmus Universiteit ter gelegenheid van diens 17e lustrum. De vormgever van het kunstwerk, Annemoon Geurts, heeft de portretten van 140 willekeurige Rotterdamse burgers op glazen panelen in zeefdruk aangebracht. De burgers dragen de Erasmus baret als symbool van verworven wijsheid en het moment van afstuderen. Kleurvlakken op de handtekeningenwand geven de kleuren weer van de zeven faculteiten die de universiteit in 1998 telde. De handtekeningen reeds opgenomen in de wand komen van alumni van alle tijden. De oudste ingezonden handtekening komt uit 1918. Ook bekende Rotterdamse alumni hebben inmiddels hun handtekening op de wand achtergelaten, waaronder ZKH Prins Friso, Ruud Lubbers en Johan Witteveen. 

De handtekeningenwand bevindt zich in de ‘Erasmus Building’ bij de examenkamers, links van de Aula. 

Onthulling door Kristel Baele, voorzitter CvB, Alfred Pop, voorzitter Stichting Handtekeningenwand en Daniël Sikkens, vice-voorzitter Erasmus Alumni Club, van paneel 9 op 8 november 2017.

De Erasmuswand op Erasmus MC

De andere handtekeningenwand is te vinden in het Erasmus MC, op de locatie die ook als Hoboken bekend staat. Dit kunstwerk is in 2008, tien jaar later, aan het Medisch Centrum geschonken. Om zo dicht mogelijk bij het originele design te blijven is ook deze wand ontworpen door Annemoon Geurts. Het monument op Hoboken bestaat uit vrijstaande units met ieder zes panelen van gezeefdrukt glas, op een stalen voetstuk met LED verlichting. 

Het kunstwerk bevindt zich op het binnenplein van het Onderwijscentrum van de medische faculteit. 

Op de Erasmus Handtekeningen wand komen?

Word lid van de Erasmus Alumni Club en ontvang gratis jouw handtekening op de Erasmus Handtekeningenwand. Na je inschrijving als lid ontvang je een email met daarin het inschrijfformulier voor de handtekeningenwand. De handtekeningen worden verzameld tot dat er voldoende handtekeningen zijn om een nieuw paneel mee te vullen. Je ontvangt een melding wanneer het paneel gereed is en wanneer deze, onder het genot van een drankje, onthuld zal worden. 

Lid worden en een gratis handtekening

Wil je liever geen lid worden en alleen je handtekening voor 35 euro laten vereeuwigen op de handtekeningenwand? Klik dan op onderstaande link om het aanvraagformulier in te vullen. Wij versturen daarna per mail een betaalverzoek. Bij ontvangen betaling komt jouw handtekening in het volgende paneel en verkrijg jij je eigen plekje in de gewschiedenis van de Erasmus Universiteit.

Aanvraagformulier handtekeningenwand