Over de Erasmus Alumni Club

De Erasmus Alumni Club is in 1913 opgericht om alumni van de Erasmus Universiteit (en haar voorgangers) de mogelijkheid te geven een connectie te behouden met hun universiteit en mede-alumni.

Wat is het doel van de Erasmus Alumni Club?

Het doel van onze club is al 95 jaar hetzelfde: het verbeteren van de levenskwaliteit van de alumni van de Erasmus Universiteit, en het ondersteunen van de Erasmus Universiteit zelf. 

Hoe streven wij dit doel na?

Onze strategie beslaat twee vlakken, het individuele en het collectieve. 

We verzorgen kansen voor individuele alumni om zich te ontwikkelen en om hun band met de Erasmus Universiteit, en met hun studentenleven, te behouden. Zo organiseren we evenementen om kennis over actuele onderwerpen te vergroten vanuit wetenschappelijke perspectieven en sturen we leden een maandelijkse nieuwsbrief en een jaarlijks magazine over de Erasmus Universiteit. Nieuwe leden kunnen ook gratis hun handtekening in het handtekeningenmonument vereeuwigen, om zich te verbinden met de universiteit.

Op collectief niveau verstevigt onze club netwerken en draagt ze steun bij aan de verbinding met de Erasmus Universiteit. Onze leden vormen een prachtige groep afgestudeerden met verschillende posities in de samenleving en een verscheidenheid aan ervaringen. Leden van onze club hebben als enige direct toegang tot het netwerk van alle andere leden. Daarbij kunnen tijdens onze evenementen vriendschappen en partnerschappen op persoonlijke manier worden aangegaan. Ook ondersteunen wij de groei en bloei van de Erasmus Universiteit door een fonds te hebben bij het Erasmus Trustfonds, namelijk het Erasmus Fonds. En als laatste kunnen onze leden ook deelnemen aan specifieke interessegroepen, de cirkels, voor extra connectie en interactie. 

Waarom doen we dit?

De Erasmus Alumni Club is in zekere zin opgericht door, met, en voor studenten. Al in 1926 herkenden alumni de waarde van connecties, tussen studenten zelf en tussen de alumni en hun universiteit. Wetend dat uit deze connecties vriendschappen, partnerschappen en herinneringen kunnen ontstaan, heeft onze club zich over de jaren heen ontwikkeld tot een platform waarmee het maken en onderhouden van deze connecties makkelijker en leuker wordt. Onze club is hedendaags een community waar alumni van alle soorten en maten elkaar en hun Alma Mater een hoop goeds toedragen. En daar sluiten wij ons volledig bij aan.

Wat houdt een lidmaatschap bij de Erasmus Alumni Club in?

Bij de Erasmus Alumni Club stap je een uitgebreid en impactvol netwerk binnen en kan je nieuwe vriendschappen maken en oude vriendschappen onderhouden. Je krijgt gratis toegang tot al onze events en je verbindt jezelf duurzaam met de Erasmus Universiteit. Afhankelijk van leeftijd en of je aan een Cirkel wilt deelnemen ligt de jaarlijkse contributie tussen de €30 en €150. Hoe ziet een lidmaatschap bij ons er uit?

Allereerst, als lid betreed je een netwerk van mensen uit verschillende posities. Er zijn directeuren, hoogleraren, adviseurs, ondernemers, promovendi en meer mede-alumni; een bestaand netwerk waar je alleen als lid op de Erasmus Alumni Club website direct toegang tot hebt. Je kan hier ook nieuwe vriendschappen aangaan met een gelijkgestemde alumni van jouw opleiding of van een andere studie die je interessant leek, of wellicht hervind je vriendschappen die je op de universiteit bent misgelopen. Hier bij ons kan je ook gemakkelijker contacten met oud-medestudenten onderhouden en andere alumni verder helpen door het delen van jouw ervaring.

Als lid krijg je ook gratis toegang tot een viertal jaarlijks terugkerende evenementen: de sluiting van het academische jaar (een lezing in september met twee wetenschappelijke sprekers over een actueel thema), Desideriusdag (een lezing met aansluitend diner in oktober, ter verjaardag van Desiderius Erasmus), de nieuwjaarsborrel in januari, en de Erasmus Alumni Club Dagen in mei, waar verschillende sociale, educatieve en culturele activiteiten in Rotterdam en op de campus van Erasmus zullen plaatsvinden. 

Bij onze club verbind je je ook weer aan je Alma Mater. Misschien was het studentenleven voor jou ook zo magisch, avontuurlijk en stimulerend als voor vele anderen. Echter, als je de connectie met dat deel van je leven wilt behouden, moet je daar natuurlijk wel iets voor doen, en hoe langer je daarmee wacht, hoe vager die connectie wordt. Veel van je mede-alumni vonden in de Erasmus Alumni Club niet alleen een manier om die connectie in stand te houden, maar om hem deels te herleven. Bovendien help kan je simpelweg door lid te worden ons alleen al de Erasmus Universiteit te steunen (zoals met ons fonds al vele jaren doet). En we zullen je ook op de hoogte houden van de gang van zaken en veranderingen op het Erasmus. En we sturen je ook een maandelijkse nieuwbrief en een jaarlijks magazine om je op de hoogte te houden van de staat en ontwikkelingen van de Universiteit.

Daarnaast krijg je een aantal aanbiedingen op cursussen van het Levenslang Leren initiatief van de Erasmus Academie. En loop ook de gratis toevoeging aan de Erasmus Handtekeningenwand niet mis. Dit kost normaal €35, maar bij lidmaatschap van de Erasmus Alumni Club krijg je deze van ons cadeau! Klik hier om lid te worden.