Terugblik: Alumni Talk: Oorlog in Oekraïne

Alex de Vries , 06 april 2023

In onze meest recente Alumni Talk hebben we de werkelijke motivaties voor de oorlog in Oekraïne leren kennen.

Het evenement vond plaats in het Nieuwe Instituut. Deze professionele en chique locatie bood een mooie omgeving voor de inspirerende discussies van de avond. In zijn keynote speech deelde Ron Keller een aantal verhalen en persoonlijke anekdotes om de oorlog in context te plaatsen. Aan de hand van zijn gesprekken met Poetin legde hij Poetins motivaties achter de oorlog uit. Zijn waardevolle inzichten in de geopolitieke situatie in de regio zorgden voor een dieper begrip van de complexiteit van het conflict.

Na Rons speech ging Karel Burger Dirven dieper in op de impact die de oorlog had op Oekraïne. Hij gaf een gedetailleerde analyse van de sociale, politieke en economische impact, en het was duidelijk wat de langdurende en verreikende effecten van het conflict zouden zijn.

Dankzij de vaardigheid van de sprekers om hun ervaringen en kennis helder over te brengen kregen deelnemers een dieper begrip van de situatie in Oekraïne. De combinatie van Rons geopolitieke analyse en Karels praktische inzichten zorgden voor een gebalanceerde en toch genuanceerde kijk op het conflict. De sprekers benaderden het onderwerp met gevoeligheid en respect, waarbij ze de menselijke kosten van het conflict erkenden en tegelijkertijd waardevolle informatie en analyse boden.

Wat de avond extra memorabel maakte, was dat zowel Karel als Ron zich na hun speeches bij de borrel voegden, waardoor het gesprek door kon gaan in een meer ontspannen setting. Het was een goede mogelijkheid om verder te leren van de experts en om het onderwerp te bespreken met mede-deelnemers.

Het evenement bood een veilige en gastvrije ruimte voor deelnemers om hun gedachten te delen en vragen te stellen, en bevorderde een omgeving van leren en groei. Kortom, de Alumni Talk over de oorlog in Oekraïne was een inspirerend en educatief evenement.

Naar fotoalbum